Dennis in Sevilla

La cuarta

¡Hola guap@s!

Omdat ik morgen op daguitstap ga naar Granada met ESN (yey), was bloggen op zaterdag de beste keuze. Weer een klein overzicht van de vierde week, wat betekent dat ik hier al bijna een maand ben. EEN MAAND. Oh boy.

Mijn blonde lokken (ahum) begonnen wel erg lang te worden, dus besloot ik maandag om naar de kapper te gaan. Van Simon hoorde ik dat er een paar straten verder een kapsalon was tegen democratische prijzen, dus ging ik er heen. Blijkbaar is het stereotype 'kapper' heel internationaal :P Na mijn haar te laten wassen in zo van die houders die veel te laag stonden en waarvan ik nekpijn kreeg, werd mij gevraagd hoe het geknipt moest worden. Best lastig om in het Spaans te zeggen! Toen ik dacht dat ik mijn boodschap goed had overgebracht en voor ik er goed en wel erg in had, was de kapper al met een tondeuse rond met oor geraasd. Hmm, armycut. Great. Uiteindelijk was ik niet supertevreden over het resultaat (ondanks het feit dat de kapper er heel wat werk in had gestoken, hij blééf echt maar knippen) - maar eens wat afwisseling kan nooit kwaad.

Lees meer...

La tercera

¡Hola todo el mundo! 

Om één of andere reden lijkt het hier vandaag warmer te zijn dan ooit (en het is al oktober, dankuwel), dus om de zengende middagwarmte te mijden dacht ik dat het weer een goed moment was om, vergezeld van een ventilator en een koud glas horchata, nog wat te bloggen.

Terwijl de academische opening en Studay deze week de aankondiging waren van het nieuwe academiejaar in Antwerpen, begonnen ook hier de lessen. Onze faculteit is een verassend modern maar piepklein gebouw van vier verdiepingen. De bib is, zeker in vergelijking met de UA, al helemaal pietluttig. Gelukkig komen hier geen hogeschoolstudenten studeren, ahum. Ook de aula's zijn enorm klein (50-100 plaatsen per lokaal). Bij ons zou dit voor een enorm plaatsgebrek zorgen, maar hier wordt elke les gewoon minstens 3x gegeven, telkens op andere tijdstippen. De bedoeling is dan dat je je inschrijft voor een bepaald tijdstip en dan ook steeds komt, te vergelijken met ons systeem van werkcolleges. Maar toch, een prof die elke les minstens 3x geeft... Dat zie ik ze bij ons niet doen!

Lees meer...

Sevilla: la segunda semana

Hola chic@s

Tijd voor een overzicht van de tweede week!

Maandag 19/9
's Morgens vertrok ik vol goede moed naar de faculteit om mijn Learning Agreement te laten tekenen. Toen ik aankwam stond er een hele rij Erasmussers, we werden allemaal weggejaagd door de internationale coördinator die zei dat er volgende week een informatiemoment zou zijn, en dat alle info die je nodig hebt online staat. Tot zover mijn handtekening... 
's Avonds kwam Louise, één van de Belgische huisgenoten, op mijn deur kloppen. Ze had Sébastien (HI) bij ons uitgenodigd, ze kende hem viavia. Wat is de wereld toch klein. Blijkbaar had iedereen weer wat mensen uitgenodigd, want beneden in de patio was het gezellig druk. De Cruzcampo en de tinto de verano vloeiden rijkelijk. Daarna besloten we met de hele groep te gaan stappen, maar blijkbaar is maandag de sluitingsdag voor veel clubs in de buurt - jammer!

Dinsdag 20/9
Séba had Louise en mij uitgenodigd om eens lang te komen in zijn casa. Het huis was modern, gezellig, ruim en goed gelegen - en had ook nog eens leuke bewoners! Met de groep gingen we naar de Hawaiian party van ESN die, het moet gezegd worden, al stukken beter was dan die van de week ervoor. Het was leuk om te zien dat zo goed als heel Viriato ook aanwezig was :) Rond 6u 's morgens werd ik wakker van de Fransen die thuiskwamen (merci beaucoup...) met genoeg lawaai om de hele buurt wakker te maken.

Lees meer...

Sevilla: la primera semana

¡Hola tod@s!

Tijd om wat eerste indrukken neer te pennen van de eerste week van mijn Erasmusavontuur.

Maandag 12/9
Maandagmorgen stond ik vroeg op om nog afscheid te kunnen nemen van mijn ouders en nog wat laatste dingen in te pakken. Tegen de middag aan werd ik door mijn broer gedropt aan het station van Duffel City, alwaar ik een trein nam richting Charleroi. In Mechelen stapten Jaldert en Katrien op, de eerste een vriend uit het middelbaar met wie ik afgesproken had, de laatste zijn vriendin. Ze vertrokken die bewuste dag op reis naar Turkije, waardoor hun vlucht een uurtje voor die van mij stond gepland. Ideaal! Niet alleen op de trein! Wachtend op de bus naar de luchthaven zag ik onze prismakkers Geertje en Sebastian op een bankje zitten. Ook zij wilden nog wat zon meepikken voor de start van het academiejaar op één of ander Grieks eiland. Ik nam van iedereen afscheid en begon met de check-in. Terwijl ik stond aan te schuiven, tikte Bart op mijn schouder, ook een oude kennis van het middelbaar die - toevallig of niet - ook net die dag op Erasmus vertrok naar Sevilla. Alsof dat nog niet genoeg was herkende ik vlak voor het boarden Julie, een mede HI, die blijkbaar 12/9 ook als een ideale datum had gezien om haar Erasmus in Sevilla te beginnen. En zo stapten we dus met z'n drieën op het vliegtuig, ieder er van uit gaande dat hij/zij volledig alleen op het vliegtuig zou zitten.

Lees meer...

Pagina 4 van 4

You are here: Dennis in Sevilla