Debatten

Blik samen met Herman Van Rompuy mee terug op 5 jaar voorzitterschap

5 jaar nadat meerdere aula's van de Universiteit Antwerpen volliepen om -toen kersvers voorzitter- Herman Van Rompuy te horen spreken mogen we de man terug verwelkomen. Dit keer blikt hij samen met ons terug op 5 jaar voorzitterschap. Let wel op: inschrijven is absoluut noodzakelijk, zowel voor logistieke als veiligheidsredenen. Wacht dus niet te lang en schrijf je in via www.ikschrijfin.eu

Antwerp MUN

VWEC 2012: 22 november

In 3 verschillende thema's word je op dit 30ste VWEC congres door het thema van Corporate Communication geloodst. Een eerste thema is de Financial Communication, het 2de thema behandelt Corporate Communication en het 3de thema gaat over Online Communication.
Meer dan 30 topsprekers geven tijdens dit congres een antwoord op de vraag "Wat levert Corporate Communication nu op?". Binnen- en buitenlandse onderzoekers stellen hun onderzoek voor, managers presenteren bedrijfscases en tenslotte zullen sommige sprekers het thema belichten vanuit onverwachte invalshoeken. Een dag om niet te missen.

Meer informatie en de inschrijvingmodule ( VERPLICHT) vindt u op de site:www.vwec2012.be. Bekijk onze promotiefilm op Youtube (VWEC2012).

Bankenunie

Voor deze activiteit hebben Capitant en EKA de handen in elkaar geslagen om samen een lezing te organiseren over de ‘Bankenunie’. 
Rudi Bonte (NBB) en Michel Vermaerke (Febelfin) zullen komen toelichten wat de bankenunie inhoudt en de gevolgen hiervan.

We beginnen om 20.00 uur met een korte inleiding door professor Annaert. Hij zal de term bankenunie verklaren en de lezing inleiden. 
Vervolgens zal Rudi Bonte (Bijzonder mandataris voor het bankentoezicht bij de Nationale Bank van België) de standpunten van de overheid weergeven, waarna Michel Vermaerke (CEO van Febelfin) zal verduidelijken wat de impact van deze maatregelen in de praktijk zal zijn.
Hierna zetten we de sprekers tegenover elkaar in een kort debat dat gemodereerd wordt door professor Annaert. Op dit moment krijgen jullie ook de kans om vragen te stellen aan de sprekers.

Vanaf 22 uur is er een receptie in Agora, alle leden krijgen een bonnetje voor een gratis drankje. 

 

Cyclus Federalisme

ESIC organiseert ook dit jaar de cyclus federalisme, en wel met de volgende sprekers:

Woensdag 17/10: prof. Bursens (PSW-UA) (lokaal R 213): van 19:30 (stipt) tot 21:30

Thema: 'Europa is geen buitenland meer'

Moderator: Harald Gjertsen


Maandag 29/10: prof. De Bièvre (PSW-UA) (lokaal R 012): van 19:30 (stipt) tot 21:30

Thema: 'Naar welk federalisme neigt de Europese Raad?'

Moderator: Toby Fischler


Dindsdag 13/11: europarlementslid Saïd El Khadraoui (lokaal R 125): van 19:30 (stipt) tot 21:30

Thema: 'Naar welk federalisme neigt het Europees Parlement?'

Moderator: Harald Gjertsen

 

Iedereen welkom op deze uiterst interessante avonden!

You are here: Debatten