Reizen

Brusseluitstap EKA & PSW

Beste studenten,

PSW en EKA hebben de handen in elkaar geslagen om samen naar onze hoofdstad te trekken en een bezoekje te brengen aan het Belgisch Federaal Parlement.

Vroeg jij je altijd al af hoe het federaal parlement er langst de binnenkant uitziet? Dan is dit de ideale gelegenheid om een kijkje te gaan nemen! We krijgen een rondleiding van ongeveer anderhalf uur.

We spreken af om 10u in het Antwerpen-Centraal om tezamen de trein richting Brussel te nemen (treintickets dien je zelf te voorzien). Daarna volgt de cultuuractiviteit en lunch. Om 13u brengen we een bezoek aan het Belgisch Federaal Parlement en nadien heb je de mogelijkheid om het Europarlementarium te bezoeken.

Praktische info:
- Afspraak om 10u in Centraal station
- inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (plaatsen zijn beperkt!): zeker je volledige naam en geboortedatum doorgeven
- GRATIS activiteit (treinticket en lunch dien je zelf te bekostigen)
- vergeet zeker je identiteitskaart niet mee te nemen.

Tot dan,EKA & PSW

EKA nach Frankfurt am Main

EKA nach Frankfurt am Main

Zoals elk jaar organiseert EKA een Europees getinte reis, zodat jullie Europa kunnen ontdekken en leren kennen.


Dit jaar brengt deze reis ons naar Frankfurt van vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 maart! Deze Duitse metropool heeft op Europees én cultureel vlak zeer veel te bieden.Zo gaan we langs het EIOPA, het Europese financiële toezichtssysteem, dat o.m. het Europees parlement en de European Council adviseert. Ook brengen we een bezoekje aan de Bundesbank. Daar zullen ze ons uitleg verschaffen over hun werking en de toekomst van de Euro. Voor de culturele factor trekken we zaterdag 2 maart naar het oude stadsgedeelte en bekijken de Pauluskirche, alte Nikolaikirche en de gehele Römerberg. En uiteraard ontbreekt ook een bezoek (picknick) aan het grote stadspark niet.


Daarnaast is ook het Frankfurtse nachtleven zeer bruisend, dus zij die willen, kunnen dat ook ontdekken!

Lees meer...

EKA goes ATHENS

Allerliefste EKA-lovers,

Na een stille periode zijn we er weer met heugelijk nieuws!
EKA goes Athens van woensdag 7 november tot zondag 11 november.

We zullen een bezoek brengen aan:
- Akropolis
- Agora 
- Nationale bank van Griekenland mét exclusieve uitleg over de Eurocrisis
- Bibliotheek van Hadrianus
- Boog van Hadrianus
- Parlement
- Café's, bars...... 
- ....
En dit alles voor een luttele € 250/€270 (leden/niet-leden)!

Lees meer...
You are here: Reizen