Praesidium '15-'16

 

thomassitePRAESES Pauline GeentjensPauline

“Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?” Wel, EKA heeft er alvast een gevonden. Ze staat aan het roer van ons schip met een sterk karakter en vol enthousiasme. Haar naam is Pauline. Spreek zeker haar naam op z’n Frans uit, en je wordt er beste maatjes mee! Doe je dat niet, dan ook! Kortom, een toffe dame met visie, kracht en altijd een smile op het gezicht. Je vous présente: onze praeses! Met haar gaat EKA zeker een Europees en mooi jaar tegemoet."

Dixit Rafael


VICE-PRAESES Rafael Van HoorickRafael

Met groot genoegen stel ik u voor aan mijn rechterhand voor dit praesidiumjaar: Rafael. 

Is deze blonde jongeman misschien een aartsengel, kunstschilder of toptennisser? Wel, dat kan ik u (nog) niet zeggen. Wat ik wél weet, is dat onze Rafael een polyglot eerste klas is, die naast zijn studie Toegepaste Taalkunde ook nog gebeten is door de maritieme wereld, geschiedenis, filosofie, theologie en uiteraard politiek. Twee jaar lang heeft hij namelijk vol passie de functie van Praetor binnen EKA uitgeoefend, we gaan nog veel van zijn kennis mogen proeven op debatten waar hij toch maar al te graag het vuur aan de schenen van onze sprekers zal willen leggen. Voor dit derde jaar gaat hij de uitdaging aan om mijn vice-praeses te zijn, ik weet zeker dat hij dit fantastisch gaat doen en een rots in de branding zal zijn. Deze scouts voor het leven heeft al voor hetere vuren gestaan! Spreek hem gerust aan wanneer je hem ziet op café; hij zal je tussen pot en pint verrassen met een goede dosis humor en minstens een even grote dosis algemene kennis. Rafael, op een fantastisch EKA-jaar; ik kijk er naar uit!

Dixit Pauline


QUAESTOR Pauline JaclardJacky

Pauline Jaclard, 21 jaar, aka Jackie, is dit jaar toch wel dé babe van EKA. Vorig jaar kleurde ze de rol in van Feest en dit jaar waagt ze zich aan Quaestor. We vertrouwen blindelings al onze schatten toe aan deze doorgewinterde TEW-studente! Het is tijd voor the serious stuff! Maar niet gevreesd, ons Jackie zal altijd even hard blijven gaan op onze feestjes, zeker wanneer we onze cocktails boven halen. That's definitely her thing. Wil je je slag slaan, trakteer haar wat sterke drank en je staat al meteen enkele puntjes voor op de rest. Verder houdt onze Quaestor enorm veel van reizen wat haar de ideale reispartner maakt. Je komt Jackie vaak tegen op de Ossenmarkt, waar ze graag een babbeltje slaat, maar pas op! Ze is niet op haar mondje gevallen en alzeker geen poes om zonder handschoenen aan te pakken. Kortom, Jackie is een topwijf!

Dixit Kari


AB-ACTIS Tom MichielsTom

All rise, this court is now in session. Een toekomst in de advocatuur en vervolgens een carrière als rechter, dat zijn de ambities van de aankomende ab-actis van EKA. Tom Michiels, nu student rechten aan de Universiteit Antwerpen, laat geen gebrek aan visie zien. Naast zijn voorliefde voor rechten speelt hij uitstekend piano en is hij ook erg vlot met de pen. Op zijn blog zijn deze literaire creaties te lezen. Mijn oordeel is dan ook dat zijn blog het bezoeken waard is. Twijfel je aan dit oordeel en wil je in hoger beroep, adviseer ik om eerst zelf het bewijs online te bestuderen. Om Tom te vinden kun je langskomen tijdens de altijd gezellige EKA evenementen. Wil je een goed gesprek, juridisch advies of gewoon gezellig een aantal pilsjes achteroverslaan, dan ben je bij Tom aan het juiste adres!

Dixit Carlo


PUBLIC RELATIONS Jennis GeorgissenJennis

Jennis is gewoonweg een super gast. Deze kempische tijger uit het gezegende jaar 1994 is iemand die precies weet wat hij wilt en er ook volledig voor gaat; een perfect voorbeeld hiervan is dat hij in zijn bacheloropleiding niet 1 herexamen heeft gehad! Een organisatietalent tot en met, zal zich dit jaar inzetten in de functie Public Relations. Naast alle EKA activiteiten zal je hem ook vaak tegenkomen op feestjes in het Antwerpse studentenleven, waar hij met plezier al zijn dancemoves tentoonstelt (lees: een handje in de lucht, meegaand met de beat, en in de andere hand zijn onafscheidelijk pintje). Hij heeft een enorme passie voor sport, dus als je hem wilt aanspreken in het uitgaansleven of op EKA-activiteiten is dit de perfecte ijsbreker!

Dixit Joke

 

PUBLIC RELATIONS Joke De KegelJoke

Mag ik jullie voorstellen aan de charmante Joke De Kegel. Deze 22 jarige studente uit het 2de jaar taal-en letterkunde heeft altijd een duidelijke, maar eerlijke mening. Ze heeft daarnaast een passie voor cultuur en politiek. Ze heeft ook zeker het hart op de juiste plaats. Ik ken Joke nu al enkele jaren en elk jaar is een feest. Eenmaal je haar beter en beter leert kennen, wil je haar niet meer uit je buurt weg. Een feestje zonder Joke is zoals een feestje zonder alcohol. Beiden gaan wel, maar je amuseert je niet ten volle. Met Joke aan boord van dit praesidium gaat EKA een geweldig jaar tegemoet.

Dixit Jennis


PRAETOR Carlo De WitteCarlo

Carlo de Witte. Een man om U tegen te zeggen, de praetor met de grote P. Als Carlo spreekt, dan verdwijnt ieders stem, zingen zijn woorden een charmant lied. Dit, beste mensen, is een gave waar slechts enkele stervelingen toe in staat zijn. Een stoer, knap figuur met een hart van goud, Carlo zal er staan voor u! Hij studeert Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen, maar is oorspronkelijk van Arnhem, Nederland, en daarom de meest uitgesproken persoon om de eer van praetor op de schouders te nemen: internationaal student met een passie voor politiek. In de toekomst ziet hij zichzelf immers als diplomaat.

In het verleden heeft hij meegedaan met het MUN Antwerp. Een gezonde geest dus, in een gezond lichaam, want Carlo is ook een sporter! Fitnessen, hardlopen of een vechtsport, Carlo will crush you. Hij drinkt ook graag Duvel en whiskey, het feestbeest, en maakt elke Antwerpse bar als discotheek onveilig.U heeft het al door, met Carlo hebben we de full package in huis gehaald. Hij is altijd te vinden voor een vlotte babbel en een stevig woordje politiek. Dus geef hem een Duvel, een lach, een mening, Carlo verdeelt en heerst het debat, en smelt het hart.

Dixit Tom


MEDIA Julia SchooneJulia

Julia, ach, wie kent er deze geweldige schat van een persoon nu niet? Absolute lieveling van de Sali, dat is deze zeer charmante dame. Laat het accent je niet misleiden, ook al heeft ze het schattigste accentje ooit, ze woont al bijna heel haar leven in ons Belgenlandje. (Tip, probeer haar eens “toek op uw bakkes te laten zeggen. Hilarisch!) Julia is iemand waarvan ik trots kan zeggen dat ze al enkele jaren één van mijn beste vriendinnen is. Ze een ongelofelijk lief persoon die direct voor je klaarstaat. Maar pas op, profiteer niet te veel van die Nederlandse vrijgevigheid! Als deze schattebol doorheeft dat je gewoon drama zit te verkopen, dan krijg je het deksel serieus op je neus! Daar heeft deze schoonheid namelijk geen tijd voor. Dit jaar wordt voor Julia een topjaar, dat zie ik zo al. Een eerste jaar met een EKAlint waar media opstaat zal met trots en glans gedragen worden. EKApeeps, beware! Ik ben er zeker van dat alle topmomenten op snapchat, facebook en instagram zullen verschijnen, want deze dame zit niet stil. Voor zij die het zich afvroegen, Julia zit niet alleen in het studentenleven, nee hoor! Haar (met even schattig Nederlands accent) broer Edo zal dit jaar ook LVSV vervoegen. Over een verbroedering gesproken? ;)

Julia, ik weet sowieso dat jij dit allemaal fantastisch gaat doen, you go girl! Ik kijk al uit naar onze geweldige Sali-avonden!

Dixit Thalia


FEEST Sander De RoeckSander

Ik stel u voor: Sander. Zelf ken ik hem nog niet zo lang (nuja… helemaal niet lang eigenlijk). Maar dat maakt niet uit. Zo spontaan als hij is, leer je hem heel snel kennen. Sander (moeten we een bijnaam verzinnen?), die intussen bezig is aan een master in Organisatie en Management, weet wat hij doet. Naast een functie in het praesidium van EKA opgenomen te hebben, werkt hij ook actief mee aan SINC (dat zijn dus heel veel mensen dat hij kent!).

Als je mij vraagt om over persoonlijke voorkeuren (favoriete dier, kleur of maaltijd) te spreken, ga ik heel eerlijk opbiechten dat ik het zelf niet allemaal weet. Ik weet dat hij heel sociaal is en dat is des te meer een reden om eens een stoel te pakken, naast hem te gaan zitten en ermee te babbelen (ja doe maar hoor, hij bijt bij mijn weten niet).

Ik kijk alvast uit naar een jaar vol dikke fun (uiteraard, want op een andere manier is het niet even leuk) en ik ben heel blij dat ik samen met hem de beste cocktailfeestjes van heel het Antwerpse studentenleven kan helpen opzetten.

Dixit Jeroen


FEEST Jeroen HadayaJeroen

Desondanks zijn voorliefde voor extreem lang slapen, leeft Jeroen voor 2 op de moment dat hij wakker is. Dit in combo met zijn enthousiasme & positieve vibes zorgt ervoor dat hij over een torenhoge likeability factor beschikt. Voeg hier nog zijn vleugje creativiteit aan toe, en zie daar, alle ingrediënten voor de ideale feest! Vanwaar komt die awesome achternaam?

Is er naast slaap nog een grote liefde in Jeroen zijn leven? Welke studies  doet hij? Wat is zijn Leeftijd? Sinds Jeroen zo gemakkelijk aanspreekbaar is, gun ik jou zelf de kans dit allemaal te weten te komen. Spreek hem dus zeker een keer aan, je zal er geen spijt van krijgen. Niet tevreden, geld terug! Ik kijk er naar uit om samen de Sali te veroveren! #alleskapot

Dixit Sander


CULTUUR Thomas FrancotThomas

Thomas Francot, de Portugese beer van EKA, is advocaat in spé en geschiedenisliefhebber bij uitstek. Thomas was mijn allereerste vriend die ik op de Universiteit leerde kennen, en is ook de belangrijkste factor geweest waarom ik nu in het praesidium zit. Ik sta dus voor lange tijd bij hem in het krijt.
Thomas is een echte familieman, houdt van gezelligheid, gaat graag is goed eten, heeft een luisterend oor en staat geïnteresseerd in het leven. Zijn achternaam fout uitspreken of iets negatiefs zeggen over Portugal of de Portugese taal (want wees nu eerlijk: dat lijkt toch op Russisch!), is wel op eigen risico. Maar wat de cultuurfunctie betreft: de juiste man op de juiste plaats.

Dixit Simon


 

 

CULTUUR Simon Rinckhout

Simon

Ik stel jullie met plezier Simon ‘rincky’ Rinckhout voor! Deze knappe gast is dit jaar mijn trouwe cultuurpartner. Waarom Simon? Dankzij zijn uitgebreide filmkennis, vele reizen en voorkeur voor oude (en daarmee dus échte) muziek, heeft hij de beste knowhow om jullie een bangelijke cultuurreis te fiksen. Simon is naast m’n cultuurcollega ook een bangelijke vriend, een vriendelijke jongen met een geweldig gevoel voor humor die altijd klaarstaat om fitnessadvies of juridisch advies te geven, want ja, hij studeert ook nog eens Rechten. Kortom bangelijke gast dus!

Allezja, je moet er wel bijnemen dat hij supportert voor ‘den antwerp’ maar ik ben er zeker van dat je hem dit vergeeft! Niemand is nu eenmaal perfect... Wil je nog meer te weten komen over deze fantastische jongen, of hem bewonderen? Dat kan door mee op onze reis te gaan, naar onze activieiten te gaan of gewoonweg hem te bezoeken in zijn geliefde wijk ‘Baarechoem’

Dixit Thomas


OPIFEX Kari GjertsenKari

 

Dixit Jacky

 


METER: Thalia Wyns

Thalia

Dixit Glenn

 

 

 


CANTOR: Glenn van Dessel

Glenn, wie kent dit EKA-boegbeeld nu niet? Vroeger gekend om zijn uiterst lange, wilde haren en absolutely manly beard, ondertussen zijn de haren toch al bijgeknipt, maar is de baard er niet minder episch op geworden! Iedereen die Glenn kent, weet dat deze metal-liefhebber niet weg te slaan is van zijn bier en zijn Graspop. Als Glenn in de Sali is, laat hem dan zeker de muziek kiezen! Topschijfkes voor alle liefhebbers van muziek gegarandeerd (maar dan vooral die van rock/hard rock en metal) Glenn heeft ook een geweldig concept met een aantal andere Ekameraden, namelijk bakdag. En nee, da’s geen dag waarop hij koekskes bakt, dat is de dag dat deze overly manly man een hele bak bier op 24 uur leegdrinkt! Hij heeft lange tijd meegedraaid in het studentenleven en ook in EKA, dus wie kan er nu beter mentor zijn dan hij? Voor de dames onder ons, mijn excuses, maar onze mentor is reeds vant straat. Mevrouw Nicky Dekkers, oud-EKA en Nordkempus, is er al lang mee gaan lopen! Glenn, ik kijk er naar uit om toch een beetje samen met u in het praesidium te zitten!

Dixit Thalia


You are here: Praesidium