La vigésima

¡Hola todos!

Op deze zonnige januaridag die zelfs voor Sevilla te warm is voor de tijd van het jaar, vond ik tussen het studeren van investigación comercial door nog wat tijd om de blog te updaten. Na al die superspannende cliffhangers van vorige week ben ik blij te melden dat alles tot een goed einde is gekomen!

Maandag diende vooral om de laatste hand te leggen aan mijn presentaties van Marketing en GYODEC. In de namiddag spraken we zoals de keer ervoor af bij Seba thuis om onze casos practicos in orde te brengen. Tot mijn groot plezier heb ik gemerkt dat ik samenwerkte met drie perfectionisten, zodat ik echt wel een goed gevoel had bij deze presentatie, in tegenstelling tot die van Marketing. Onze prezi staat trouwens onderdaan dit artikel.

Dinsdagmorgen was het dan tijd om onze presentatie van Marketing te doen. Ik had me voorgenomen hier niet te veel tijd in te steken en gewoon af te lezen (zoals iederéén daar deed...). Deze keer had de prof maar één assistent meegebracht en ging het dus allemaal een stuk trager vooruit. Toen we ongeveer nog 45 minuten overhadden en er nog vijf groepen - waaronder wij - overbleven die nog niet aan de beurt geweest waren, kwam de prof doodleuk naar ons toe om te zeggen dat er "niet genoeg tijd meer zou resten" en we dus gewoon onze presentatie moesten doorsturen en we daar wel op gequoteerd zouden worden. Hoewel ik wel blij was om niet te hoeven presenteren, vond ik het toch van weinig respect getuigen tegenover andermans werk. Ach ja, ik schrik nergens meer van. Toen ik die middag in de cafetaria zat voor mijn middagmaal, kreeg ik een telefoontje van de computerwinkel. Door al het rumoer kon ik hem slecht verstaan, dus ging ik er maar gewoon heen. Daar werd mij verteld dat mijn laptop gemaakt zou kunnen worden voor €120. Wat!? Gewoon een biosprobleem? Ik zei dat ik dat veel te veel vond, hoe jammer het ook was om mijn laptop niet terug te hebben, maar zoveel was het mij niet waard. Uiteindelijk is de prijs dan verlaagd naar €85 ("barato barato eee"), hoewel ik nog steeds het gevoel had dat ik in het zak werd gezet. Maar goed, ik mocht mijn laptop de dag erna (!) komen ophalen.

Woensdagmorgen de laatste keer vroeg opstaan voor gestión de calidad, halelujah! Na de les ging ik mijn laptop ophalen, die perfect functioneerde. Het werd dan ook maar eens tijd om de laptop van de bib dan eindelijk terug te brengen. Toen ik die laptop uit mijn rugzak haalde en op de bureau van de bibilothecaresse legde, werd haar gezicht meteen een donderwolk. "Esto no es para llevar a casa - dat is wel niet om mee naar huis te nemen!" Tja, ik wist uiteraard van niks, ik ben maar Erasmus en begrijp alles slecht. "Dat is wel een zware boete he! 70 dagen mag je nu niks meer uitlenen!" zei ze met een gezicht van HAH daar heb je niet van terug. In plaats van verbouwereerd te zijn had ik echter moeite om mijn lach in te houden. Ach ja, eind goed al goed met mijn laptop. Thuisgekomen van weer wat saaie presentaties van GYODEC had ik zin in cien montaditos! De bedoeling was om Chris mee te nemen, maar aangezien hij er niet was en Vinz ook weinig zin had om mee te gaan ("mec je suis trop défoncé"), werd het een Nederlands onderonsje met Ray en Philip.

Donderdag was het dan tijd voor onze grote presentatie. Ruim de helft van de punten van dit vak stonden op de presentatie, dus kwamen er toch iet of wat zenuwen boven. Ik had al wel eens een presentatie in het Spaans gegeven, maar nog nooit voor 50-60 Spanjaarden! De presentatie ging echter perfect zoals ze gepland was en ons melige afsluitingsfilmpje had zelfs de prof geëmocioneerd. Bleek dat dit de allerlaatste les van van de allerlaatste keer dat dit vak werd gegeven, na 15 jaar, waardoor er zelfs tranen bij Ana begonnen te vloeien. Het was zo deugddoend dat er achteraf medeleerlingen naar ons kwamen om ons te zeggen dat ze verbaasd waren over hoe goed ons Spaans was ("zeker in vergelijking met die andere Erasmussers") en dat onze presentatie in de smaak was gevallen. Mooie afsluiter van een vak! Uiteindelijk kregen we te horen dat we maandagnamiddag een examen over al deze presentaties zouden hebben. Zowel Aleksandra, Pablo, Seba als ik hadden op dat moment iets nodig om alles door te spoelen, dus zijn we in de bar tegenover de campus nog iets gaan drinken.

Vrijdagmorgen was het tijd voor het laatste deelexamen van gestión de calidad. Ook dit ging vrij vlot dus was het daarna tijd om er weer één te gaan drinken! In de namiddag had ik met Seda en Nihan afgesproken om vis te gaan eten in dat restaurant in Triana van vorige keer. Het was leuk om hen nog eens terug te zien! Ik weet ook niet hoe ze het doen, maar die twee meisjes hebben een neus om alle goede restaurants in Sevilla te vinden. Ik kreeg dus weer een lijstje mee van dingen die ik nog moest proberen en dat ga ik zeker ook doen! Daarna ging ik nog een geschenk kopen voor de "amigo secreto", Fiorella had beslist om - bij wijze van late Kerstmis - iets te organizeren waarbij iedereen een naam moest trekken en voor die persoon een cadeau moest vinden. Ik had Nathalie getrokken, en kocht haar een kalender met mooie afbeeldingen uit Sevilla en een shotjesglas. Vinz was die avond ook naar de Canarische eilanden vertrokken met Daniel, een Duitser die we in Marokko hadden leren kennen. Volgende week gaan ze naar Mallorca, en dan ga ik mee, kwestie van het einde van de examens goed te vieren!

Toen ik zaterdagmorgen terugkwam van de supermarkt, stond Erna in de keuken. Ze vroeg of ik iets wist over wat er met Philip was gebeurd; twee mannen hadden hem die nacht beroofd en hem geld doen laten afhalen toen hij terugkwam van Abril. Slik. Gelukkig heeft Philip er niets aan overgehouden. Blij dat dat vorige week niet is gebeurd! Erna was langsgekomen omdat twee nieuwe huisgenoten op het punt stonden om te arriveren: Remco en Ugur, twee Nederlanders van respectievelijk Indonesische en Turkse origine die hier een maand stage kwamen lopen op een softwarebedrijf. Alle kamers zitten nu weer bijna vol! 's Avonds ging ik lopen met Anna, de enige in huis die al klaar is met examens. We liepen zoals steeds tot aan Torre del Oro, maar terugkomen deden we door de winkelstraten, wat het lopen veranderde in een spelletje "ontwijk de voetgangers". Het is eens wat anders! Na een deugddoende douche was het tijd om de pakjes uit te delen. Van Philip had ik een speelgoedgeweer (mét pijltjes!) en een voorraad bier gekregen, pret verzekerd! Daarnaast wisselden ook nog wat sieraden, boxershorts, vlaggen, speelgoedtrompetten en asbakken van eigenaar. Dat het een goed idee was, Fiorella!

En daarmee komen we bij zondag, ideale dag om te studeren en te bloggen. Ik weet één ding, ik ga blij zijn als het volgende zaterdag is!

¡'ta leugo!

 

Hieronder onze prezi gemaakt voor Gestión y Organización de Empresas Comerciales over Responsabilidad Social Corporativa.

You are here: Dennis in Sevilla >> La vigésima