La decimanovena

¡Hola chic@s!

De examens komen nu wel erg dichtbij en dat laat zich merken in Viriato; mensen die rondlopen in trainingsbroeken, eten als het summum van sociaal contact (als niet wegens tijdsgebrek op de kamer gebeurt...) en veel minder lege bierflessen elke morgen in de vuilbak.

Dinsdagvoormiddag ging ik naar het computerwinkeltje op de Alameda, enerzijds om ook mijn e-mailadres op te geven (ze hadden enkel mijn gsm-nummer genoteerd, had ik mij bedacht) anderzijds om uit te zoeken wat de stand van zaken was. "Dinsdag hebben we meer nieuws" - "maar vandaag is het toch dinsdag?" - "Ja, uiteraard volgende dinsdag". Spanje... Dan nog maar een week wachten. Daarna besloot ik om te gaan kijken naar de presentatie van Marketing van Julie, Lotte en Seba om te kijken hoe die er zo al aan toegingen. De presentaties gingen door in hetzelfde lokaal, 3 groepjes tegelijk in een uithoek van het lokaal, fluisterend om de rest niet te storen. Het "publiek" moest zich in stilte bezighouden. Hallucinant! Seba merkte terecht op dat je op zo'n manier nóóit leert presenteren en hij misschien wel "waarom de Spaanse economie zo erg faalt" als thesisonderwerp zou nemen. In ieder geval, ik had opeens helemaal geen schrik meer voor mijn eigen presentatie van volgende week.
's Avonds hadden we met de Belgen afgesproken om tapas te gaan eten in Levies, dichtbij het kot van Seba. Ik was er zelf nog nooit geweest (het ligt niet echt in de richting...) maar het is zeker voor herhaling vatbaar! Nadien passeerden we nog even langs Alfalfa, waar heel wat bekenden waren! Jammer genoeg op tijd opstaan voor Gestión de Calidad de dag erna, dus ging ik maar naar huis, hoewel ik nog graag was gebleven.

Woensdag heb ik de hele dag op de campus gespendeerd, tussen de lessen door zat ik in het computerlokaal. Tijdens de les GYODEC was het een blij weerzien met Pablo, de Spanjaard in mijn groep die eindelijk terugwas na meer dan twee maanden afwezigheid omwille van een chronische ziekte. Tegen de avond besloot ik binnen te springen in de Cien Montaditos en een salada en broodjes mee te nemen naar huis. De salade hadden ze echter in een kartonnen doos gestoken die slecht sloot, dus riskeerde ik het niet die in mijn rugzak te steken. Ik zette de doos in het mandje van mijn sevici, die de kasseiweg van de c/ Gerona als een ideale gelegenheid zag om open te gaan. Resultaat: de sevici vol sla en cocktailsaus, gelukkig zat het meeste nog in de doos en was het een húúrfiets. Aangekomen in Viriato was Erna de afwas aan het doen, iets wat meestal duidt op een speciale gebeurtenis. Inderdaad, we kregen we een nieuwe huisgenoot! Nieuw leven in de brouwerij is altijd leuk, maar het werd wel weer pijnlijk duidelijk dat het 2e semester bijna ging beginnen. Onze nieuwkomer heet Chris, is een Amerikaan uit New Mexico en is best een symphatieke kerel, hoewel hij het beeld van de stereotiepe Amerikaan al een paar keer pijnlijk heeft bevestigd. Hij nam zijn intrek in de oude kamer van Ray.

Donderdag was het tijd voor ons laatste deelexamen Marketing. Afspreken met de handelsingenieurs was al een vertrouwde routine geworden en ook deze keer ging het deelexamen van een leien dakje. Die dag heb ik ook nog een keer soep gemaakt (my masterpiece!). 's Avonds kreeg ik de laptop van Daniel om aan mijn presentatie te werken, aangezien hij met Philip, Vinz, Fiorella en enkele vrienden uit Chili drankspelletjes aan het spelen was.

Vrijdag besloot ik dat het tijd was om de Spaanse mentaliteit in mijn voordeel te gebruiken om aan een laptop te geraken. Ik ging er eentje lenen in de bib (zeg wat je wil, qua informatica-apparatuur zijn ze hier goed uitgerust!) en besloot dat deze mijn laptop ging worden tot ik mijn andere terughad. "Niet vergeten terug te brengen om  20u he" - tja, wat kan ik soms vergeetachtig zijn. Met mijn nieuwe laptop ging ik in de namiddag naar het huis van Seba, waar we met Aleksandra en Pablo hadden afgesproken om ons aan onze presentatie te werken. Na zo'n hele dag werken besloot ik dat er wel gevierd mocht worden, dus ging ik met Chris, Vinz en Philip naar Abril. Vinz werkt nu officieel voor Erasmusevilla (op zijn lijf geschreven!) wat van die handige benefits oplevert als gratis inkom voor vrienden. All right! Ik had verwacht dat er niet zo veel mensen ging zijn omwille van de examens, maar niets bleek minder waar! Opnieuw heel wat bekenden! Toen ik het zowat had gehad zijn Chris en ik naar huis gewandeld. Uiteindelijk is Abril niet zo heel ver en kreeg ik meteen de kans om mijn nieuwe huisgenoot wat beter te leren kennen.

Zaterdag was ik nog wat suf van de dag ervoor; studeren ging dan ook op het gemak. In ruil voor chocola heb ik Anna wat geholpen met haar studies (ze studeert rechten en had nu voor het eerst in haar leven een examen economie) en 's Avonds ging ik in de Chino noedels halen om op te maken bij mijn laatste restje soep. Zondag was meer van hetzelfde, met het verschil dat die dag iets productiever was, zowel op blog- als blokvlak.

Kom ik te weten hoe het is met mijn laptop? Krijg ik kwade dreigmails van de bib om hun laptop terug te brengen? Lukken mijn presentaties van Marketing en GYODEC? Lukt het laatste deelexamen van Gestión de Calidad? Je komt het allemaal te weten in de 20e week!

¡Nos vemos!

You are here: Dennis in Sevilla >> La decimanovena