Hongaars EU-voorzitterschap verlengd wegens groot succes!

Wegens het overrompelende succes in de eerste drie maanden wordt het Hongaarse EU-voorzitterschap verlengd. Die mededeling verstuurden de woordvoerders van de Hongaarse EU-ambassade, vlak voor de start van het weekend, naar hun perscontacten.
De Hongaren stellen voor in één beweging de twee volgende zesmaandelijkse EU-voorzitterschappen over te nemen. In de tweede helft van dit jaar is Polen aan de beurt, van januari tot juni 2012 zit Denemarken de EU voor. Polen en Denemarken kunnen onze 'slot' in 2025 en 2038 dan overnemen, stond in het persbericht. Zo krijgt het Europees Parlement in 2011 'meer tijd om de toepassing van de Hongaarse mediawet te bekijken'.

Dit was de bijdrage van het Hongaars voorzitterschap aan de 1 aprilgrap. Niet alleen de inhoud was een reden tot twijfel over de echtheid van het bericht. Ook de ondertekeneing met Kovàcs en Kovàts, een Hongaarse variant op het Kuifje-duo Janssen en Janssens, maakte duidelijk dat het om een aprilgrap ging.

Wie weet was dit ook een poging om voor wat luchtigheid te zorgen in de EU. Eind dit jaar en begin volgend jaar moet de discussie over het nieuwe meerjarenbudget worden gevoerd, een taaie kwestie die verdeeldheid zaait in Europa.

You are here: Eurocommissaris van Informatie >> Hongaars EU-voorzitterschap verlengd wegens groot succes!